On-page seo

Minden olyan beállítás és tartalom a weboldaladon, ami felett teljes kontrollod van, csak rajtad múlik. Ezek lehetnek technikai beállítások (pl. az oldal sebessége, oldaltérkép, robots.txt, sablon felépítése) és tartalommal kapcsolatos feladatok (pl. metaadatok, belső linkek, tartalomstrukturálás). A beállítási lehetőségek nagyon szerteágazók, sok kis apróság működik együtt. Mire figyelj?

gemkapcsokból kirakott nyíl

A horgonyszöveg (anchor text) 10 típusa

2021.04.14.

A linkek mennyisége és minősége az egyik nagyon fontos faktor, ami befolyásolja egy weboldal találati listában való megjelenését. A linkek, hivatkozások meghatározó része a horgonyszöveg, azaz a kattintható kifejezés. Ennek tartalma is befolyásolja, milyen képet alkot egy oldalról a Google.

Hasonló témájú cikkek keresése:

óriási kapu zárva felirattal

Üzenhetsz a keresőrobotoknak – a robots.txt

2021.02.01.

Szeretnéd megmondani a keresőrobotoknak, hogy a weboldalad melyik részeire tilos a belépés? Ne járják be, ne térképezzék fel? A legjobb erre a robots.txt használata. Miért kell ilyet kérni? Hol találod a fájlt? Miért fontos SEO szempontból? Hogyan ellenőrizd a tartalmát?

Hasonló témájú cikkek keresése:

egy nő szemét valaki kézzel takarja el

ALT szöveg – hozd ki belőle a legtöbbet

2021.01.20.

Egy bejegyzés képeinek feltöltésekor nagyon pici feladatnak tűnik az alt szöveg vagy helyettesítő szöveg mező kitöltése. Viszont nagy ereje van: segít sok speciális helyzetű látogatót és információkkal látja el a keresőmotorokat. Használd ki a lehetőségeit!

Hasonló témájú cikkek keresése:

asztalon heverő eszközök képek optimalizálásához

Képek optimalizálása a weboldaladra: képméret csökkentése

2021.01.18.

A weboldalra kerülő képek optimalizálása fontos, mert a képméret meghatározza a betöltődés idejét. Ez pedig döntő a felhasználói élmény szempontjából. A Google is kiemelt tényezőként tekint rá, a gyorsabb oldalakat előrébb sorolja. Hogyan tehetsz meg mindent a legjobban optimalizált képekért?

Hasonló témájú cikkek keresése:

díszes original felirat cirkuszban

Kettőzött tartalom. Kettőzött tartalom

2020.12.07.

A duplikáció, többszörösen elérhető tartalom sokszor szóba kerül, mint egy oldal helyezését negatívan befolyásoló tényező. Lehet szándékos vagy akaratlan, plágium, vagy csak rossz beállítások miatt előforduló. A Google nem büntet érte, de kényelmetlenséget azért okozhat. Néhány átgondolt beállítással viszont a problémák nagy része könnyen kezelhető!

Hasonló témájú cikkek keresése:

sötét folyosó végén világító kérdőjel

Hogyan dönts gyűjtőoldalaid indexeléséről?

2020.11.20.

Ha létrehozol egy kategóriát vagy egy címkét (tag-et), ezzel egy gyűjtőoldalt teremtesz, ahol fel vannak sorolva azok a bejegyzések vagy termékek, amelyeket hozzákapcsoltál a létrehozott csoportosítóhoz (kategóriához, címkéhez vagy egyéb taxonómiához). De vajon érdemes-e minden esetben indexelni ezeket az oldalakat? Milyen érvek szólnak mellette és ellene?

Hasonló témájú cikkek keresése:

stop jelzőlámpa

Noindex és nofollow címke

2020.11.19.

Biztosan vannak neked is olyan oldalaid, amiket nem szeretnél találati listán viszontlátni. Például duplikációt akarsz elkerülni, speciális tartalmú oldalt fenntartani vagy jogszabály írja elő az oldal létrehozását. Te viszont a fontos oldalaid indexelését szeretnéd elsősorban biztosítani. Tudod, hogy ezt egy meta címkével a legkönnyebb megoldani, de melyikkel?

Hasonló témájú cikkek keresése:

Oldaltérkép beállításai a RankMath plugin segítségével

2020.11.12.

Ha már mindent tudsz az oldaltérképpel kapcsolatban, akkor tudod, hogy nagyon fontos része a weboldalad keresőoptimalizálásának. Ha csak most telepítesz SEO plugint, több közül is választhatsz. Érdemes pontosan beállítani, hogy az a legjobban szolgálja az oldalad céljait. Milyen lépéseket kell végigcsinálnod? Hol találod a beállításokat? Nézzük végig együtt!

Hasonló témájú cikkek keresése:

aszfaltra írt start here szöveg

Oldaltérkép: minden, amit tudni akarsz

2020.11.10.

Az oldaltérkép vagy webhelytérkép (sitemap) a technikai SEO fontos része. A weboldal indexelésre szánt aloldalait sorolja fel abból a célból, hogy a keresőmotorok ezeket mind megtalálják – könnyen, gyorsan és lehetőleg hiánytalanul. Hatása gyorsan érződhet az oldal optimalizálásán, ez biztosíthatja a gyors megjelenést a találatok között.

Hasonló témájú cikkek keresése: