Keresőoptimalizálás cikkek

gemkapcsokból kirakott nyíl

A horgonyszöveg (anchor text) 10 típusa

2021.04.14.

A linkek mennyisége és minősége az egyik nagyon fontos faktor, ami befolyásolja egy weboldal találati listában való megjelenését. A linkek, hivatkozások meghatározó része a horgonyszöveg, azaz a kattintható kifejezés. Ennek tartalma is befolyásolja, milyen képet alkot egy oldalról a Google.

Hasonló témájú cikkek keresése:

kategorizált játékok papíron

Hogyan használd a kategóriákat és címkéket a WordPressben?

2021.03.11.

Ha blogot is írsz a weboldaladon, biztosan elgondolkoztál már, mire jók a kategóriák és címkék? Ha jól használod őket, segítenek a látogatóknak könnyen navigálni az oldaladon, a keresőmotoroknak pedig jobban feltérképezni az oldalakat és a témákat. Hogyan hozd ki belőlük a legtöbbet?

Hasonló témájú cikkek keresése:

óriási kapu zárva felirattal

Üzenhetsz a keresőrobotoknak – a robots.txt

2021.02.01.

Szeretnéd megmondani a keresőrobotoknak, hogy a weboldalad melyik részeire tilos a belépés? Ne járják be, ne térképezzék fel? A legjobb erre a robots.txt használata. Miért kell ilyet kérni? Hol találod a fájlt? Miért fontos SEO szempontból? Hogyan ellenőrizd a tartalmát?

Hasonló témájú cikkek keresése:

gátfutó verseny

Hogyan kerülhet a weboldalad a Google első helyére?

2021.01.28.

Már érted, mi a keresőmotorok valódi célja. Organikus találatok a jelenlegi üzleti modell szerint mindenképpen szerepelni fognak a keresők találati listájában a jövőben is. Hogyan tudod elérni, hogy a te oldalad is ott legyen közöttük, ráadásul minél jobb helyezést érjen el?

Hasonló témájú cikkek keresése:

gyoes motorok suhannak

A keresőmotorok igazi célja

2021.01.21.

A keresőmotorok igazi célja a sok-sok felhasználó, mert így sok reklámbevételt tudnak generálni. Hogyan alakultak ki a ma ismert keresők és miért változik állandóan az algoritmus?

Hasonló témájú cikkek keresése:

egy nő szemét valaki kézzel takarja el

ALT szöveg – hozd ki belőle a legtöbbet

2021.01.20.

Egy bejegyzés képeinek feltöltésekor nagyon pici feladatnak tűnik az alt szöveg vagy helyettesítő szöveg mező kitöltése. Viszont nagy ereje van: segít sok speciális helyzetű látogatót és információkkal látja el a keresőmotorokat. Használd ki a lehetőségeit!

Hasonló témájú cikkek keresése:

asztalon heverő eszközök képek optimalizálásához

Képek optimalizálása a weboldaladra: képméret csökkentése

2021.01.18.

A weboldalra kerülő képek optimalizálása fontos, mert a képméret meghatározza a betöltődés idejét. Ez pedig döntő a felhasználói élmény szempontjából. A Google is kiemelt tényezőként tekint rá, a gyorsabb oldalakat előrébb sorolja. Hogyan tehetsz meg mindent a legjobban optimalizált képekért?

Hasonló témájú cikkek keresése:

díszes original felirat cirkuszban

Kettőzött tartalom. Kettőzött tartalom

2020.12.07.

A duplikáció, többszörösen elérhető tartalom sokszor szóba kerül, mint egy oldal helyezését negatívan befolyásoló tényező. Lehet szándékos vagy akaratlan, plágium, vagy csak rossz beállítások miatt előforduló. A Google nem büntet érte, de kényelmetlenséget azért okozhat. Néhány átgondolt beállítással viszont a problémák nagy része könnyen kezelhető!

Hasonló témájú cikkek keresése:

Noindex és nofollow beállítása RankMath-ban

2020.12.03.

Ha már tudod, hogyan kell használni az index / noindex, illetve a follow / nofollow címkéket, a RankMath SEO pluginban nagyon gyorsan és egyszerűen tudod be is tudod majd állítani őket. Ha már működik a weboldalad, akkor is érdemes ellenőrizni!

Hasonló témájú cikkek keresése: